Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης με αναφορά του προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, θέτει το ζήτημα της έλλειψης σχολικών κτηρίων στο Δήμο Μυτιλήνης, καταθέτοντας παράλληλα το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης για τη σύνταξη μελετών και τη χρηματοδότηση της ανέγερσης τεσσάρων σχολίων στο Δήμο Μυτιλήνης.
Το πλήρες κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς  Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Καταθέτω το από 26/3/2009 ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης στο οποίο εκφράζεται το αίτημα για τη σύνταξη των μελετών και τη χρηματοδότηση της ανέγερσης τεσσάρων σχολίων στο Δήμο Μυτιλήνης, του Μουσικού Γυμνασίου –Λυκείου Μυτιλήνης, του Γυμνασίου Μόριας, του Σχολικού Συγκροτήματος Βαρειάς και του Αθλητικού Γυμνασίου Μυτιλήνης.
Επιβάλλεται το Υπουργείο Παιδείας και ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) να επαναπροσδιορίσει τον προγραμματισμό του ώστε εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των μαθητών της πόλης, που βαίνουν ολοένα αυξανόμενες.
Η κοινωνία της Μυτιλήνης απαιτεί πειστικές εξηγήσεις για τον αποπροσανατολισμό που επιχειρεί σήμερα το Υπουργείο και ο ΟΣΚ στα χρονίζοντα ζητήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης, από τους οποίους απαιτεί λύσεις εφικτές και διεξοδικές.
Συνημμένα :1
         Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
             ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ